Γ.Α.Σ. ΎΔΡΑΣ

gymnastiki gia proscholiki hlikia

Γυμναστική για Προσχολική Ηλικία

Ένα μάθημα ειδικά σχεδιασμένο για αγόρια και κορίτσια νεαρής ηλικίας. Στο σύλλογο μας υπάρχουν 2 τμήματα το ενα για παιδιά ηλικίας 2-3.5 ετών και το δεύτερο για παιδιά ηλικίας 3.5 -5 ετών. Ένα μάθημα που αποτελεί προετοιμασία ώστε τα παιδιά να μπορούν αργότερα (σε ηλικία 6 ετών) να ενταχθούν ομαλά στα τμήματα του Cheerleading, της Ρυθμικής Γυμναστικής και του Kick-Boxing. Ο χορός, η κίνηση και η μουσική είναι τα τρία στοιχεία που αποτελούν το μάθημα.

Τραμπολίνο, πολύχρωμα στρώματα, παιχνίδια με μπαλόνια, μπάλες, κρίκοι, δραστηριότητες με ισορροπία, κατασκευές αναρρίχησης και ατέλειωτο δημιουργικό παραγωγικό παιχνίδι είναι μόνο μερικά στοιχεία από το μάθημα αυτό που σκοπό του έχει να προσφέρει στα παιδιά μας ενθάρρυνση και χαρά μέσα από δημιουργικές και αθλητικές δραστηριότητες.


Τα οφέλη που προσφέρει η γυμναστική στην προσχολική ηλικία αναφαίνονται σε πολλούς τομείς. Αρχικά, παίζει σημαντικό ρόλο στην οργάνωση των συναισθημάτων του παιδιού και ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του.

Βελτιώνει τις νοητικές λειτουργίες του παιδιού και γενικότερα την ανάπτυξη του σε όλες τις πτυχές της προσωπικότητάς του.
Δίνει ευκαιρίες στο παιδί να συμμετέχει σε διάφορες δραστηριότητες, να συνεργάζεται, να αναλαμβάνει τις ευθύνες του αλλά και να αυτοπειθαρχείται.

Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά με χαρούμενη διάθεση. Αφήνονται ελεύθερα και η έμπνευσή τους είναι πιο εμπλουτισμένη σε ιδέες.